Verslag vergadering OC 27/02/2014 – 20u

1.  Verwelkoming door de voorzitter 

Sophie, Mieke, Johanna, Ruth, Veerle Astaes, Veerle Lamote, Roeland en directeur Geert zijn verontschuldigd.  

Twee nieuwe leden (Annelies en Melissa) stellen zich voor. 

2.  Goedkeuring dagorde 


De dagorde wordt goedgekeurd. 

3.  Goedkeuring verslag van 23 januari 2014 

Het verslag wordt goedgekeurd. 

4.   Kasverslag 
   

5.   Evaluatie nieuwjaarsetentje / party 

Het eten was lekker en in orde! 
De party was zeker geslaagd en is voor herhaling vatbaar. Wel zijn er tijdens de party wel enkele opmerkingen geweest dat de muziek te luid stond en was de party nogal plots gedaan.  Er waren 75 aanwezigen en er is een opbrengst van 100€.  Voor een volgende party wordt eventueel uitgekeken naar een andere locatie, maar het uitgangspunt blijft dat we niets zelf doen.  Ook moeten we de datum in het vervolg best vroeger bekendmaken.  

6.   Komende activiteit: eerste communie
 
De receptie voor de eerste communie gaat door op 11 mei 2014 op de school.  De tenten zijn besteld en worden gebracht/opgehaald door de gemeente. Veerle Lamote zal eerstdaags een mail rond sturen voor helpende handen. 

7.   Werkgroepen


a. Schoolkrantje
Zoals vorige keer reeds gemeld heeft de werkgroep schoolkrantje zijn taken teruggegeven aan het OC en wordt er dus gezocht naar een nieuw concept voor het schoolkrantje.  Els en Veerle L. hebben een minischoolkrantje (1 A4) ontworpen waarin gevraagd wordt naar nieuwe ideeën, ouders en leerlingen die willen meewerken in een persgroepje etc. Bedoeling is om dit ‘schoolkrantje’ vrijdag met de kinderen mee te geven. 
Het ontwerp wordt op de vergadering rondgedeeld en er zijn enkele kleine tekstuele opmerkingen.  Daarnaast wordt er ook gevraagd wie het schoolkrantje in de toekomst zal betalen (tot nu toe werd dit betaald door de school).  Hierop wordt geantwoord dat er momenteel in de feiten geen schoolkrantje meer is en dat er een oproep (zie hoger) gedaan wordt voor nieuwe ideeën en medewerking. Pas als er zicht is op een nieuw schoolkrantje kan een budgettering opgemaakt worden en kunnen in functie daarvan beslissingen genomen worden over o.a.  

b. Feest 
Niets te melden, buiten de receptie voor de eerste communie die hiervoor reeds besproken is. 

c. Verkeer 
De leden van de werkgroep verkeer stellen het fietsexamen voor. 
Het fietsexamen wordt dit jaar al voor de 8ste keer georganiseerd en is een manier waarop het OC de school pedagogisch ondersteunt (cfr. eindtermen lager onderwijs).   
Voor de organisatie van het fietsexamen bestaat een goed uitgewerkt draaiboek.  De voorbereiding tot het eigenlijke fietsexamen verloopt in verschillende stappen: - De leden van de werkgroep gaan na of het parcours gereden kan worden zoals vooropgesteld.  Waar nodig worden wijzigingen aangebracht die ook verwerkt worden in het werkboek voor de leerlingen; - Het fietsexamen wordt aan de ouders van de zesdeklassers toegelicht op een infoavond; - Aan de hand van het werkboek wordt het fietsexamen voorbereid in de klas en er ligt ook een verantwoordelijkheid bij de ouders in de voorbereiding (leerlingen moeten het parcours 5 keer oefenen voor het examen en krijgen per keer een ‘trui’); 
Het fietsexamen zelf vindt plaats op het einde van het schooljaar na de proefwerken van het 6de leerjaar.  De politie zorgt voor begeleiding en doet voorafgaand ook fietscontrole.  Daarnaast zijn er ook verschillende waarnemers nodig die op de verschillende aandachtspunten op het parcours de leerlingen observeren. 
Uit de getuigenissen van de leden van de werkgroep leren we o.a. dat: - Kinderen het ernstig aanpakken, dat er een gezonde stress is omdat ze het goed willen doen; - De voorbereiding een manier van quality time doorbrengen is met je kind; 
Er zijn ook enkele nieuwe mensen in de werkgroep verkeer zodat de continuïteit verzekerd is.  

8.   Nieuws van de school

Naar aanleiding van het verslag van een vorige vergadering van het OC zal de school in de loop van maart de mogelijkheden van ‘gimme’ eens bekijken als communicatieplatform.    

9.   Vragen aan de school


Is het mogelijk om de menu vooraf bekend te maken zodat ouders daar ook rekening mee kunnen houden?  De school wenst dit niet te doen om ‘menu’-effecten te vermijden (veel/weinig eters naargelang het menu van de dag). 

10.   Varia
De link naar de schoolwebsite op de website van het OC zou verkeerd zijn. Dit wordt nagekeken en zal rechtgezet worden

Reacties