Wijziging parcours fietsexamen!


Een tweetal  weken terug hadden we een gesprek met de werfopzichter van de rioleringswerken +  nieuwe rotonde “Dr. De Griuyterstraat-Miracolenstraat – Mijlekestraat-Dijsegemwegel”
Volgens zijn timing is er geen enkele kans dat daar op het ogenblik van ons fietsexamen doorgang mogelijk is, zelfs niet met de fiets. Ook vandaag al is daar inderdaad weinig mogelijkheid.
In de werkgroep verkeer moesten we dus op zoek naar een alternatief vanaf knooppunt 12 ‘kerkstraat-Hundelgemsesteenweg’ tot knooppunt  15 ‘Lembergesesteenweg’.
Volgende alternatief werd gekozen :

·         Knooppunt 12 ‘kerkstraat-Hundelgemsesteenweg’ wordt afgewerkt zoals beschreven op de fiche. Echter, nadat je met de fiets  aan de hand hebt overgestoken stap je verder met de fiets aan de hand (voetpad) tot tussen de grijze inox palen die het kerkplein afsluiten. Daar kan je terug op de fiets stappen en verder fietsen over het kerkplein, voorbij de kerkdeur, dan rechts richting  kerkhof en dan verder links volgen en over de parking ‘tramstelplaats’ (Opgelet, rijrichting a.d.h.v. witte pijlen respecteren) tot aan de rotonde ‘Hundelgemsesteenweg – Zwijnaardsesteenweg’.

·         De uitrit van de parking ‘Tramstelplaats’ geeft aansluiting aan het fietspad, maar je moet wel voorrang verlenen aan de andere fietsers. Volg dan rechts dit fietspad over de rotonde en in de Hundelgemsesteenweg. (je mag de rechterarm uitsteken bij het verlaten van de rotonde, maar dit hoeft niet).  Fiets verder tot aan het Esso tankstation en sla rechtsaf in de Lembergsesteenweg. Hier wél verplicht de rechterarm gebruiken.

·         Volg het fietspad tot aan de fietsoversteekplaats die aansluit op het fietspad in de Roskamstraat dat zoals je weet aan de linkerkant van de rijbaan ligt. Kijk goed links én rechts (je hebt géén voorrang) en let ook op de wagens die uit de Roskamstraat komen. Steek pas over als de weg in beide richtingen vrij is. Deze situatie is bijna 100%  te vergelijken met knooppunt 14 ‘Mijleekstraat – Lembergsesteenweg’ dus dat moet lukken.

·         Vanaf hier zitten we terug op het bekende parcours en heb je aansluiting naar knooppunt  16 en verder naar de schoolpoort.

Reacties