Verslag vergadering 20 september

OUDERCOMITE

BASISSCHOOL PAUS JOHANNES
Hundelgemsesteenweg 239
9820 Merelbeke

Tel. : 09/230.76.48
Website: http://www.pjcouders.be/
e-mail: info@pjcouders.be

Verslag vergadering oudercomité 21/09/2010 – 20u
1. Wanneer
Dinsdag 21 september 2010 om 20u00

2. Waar
Leraarslokaal van de school

3. Dagorde

Verwelkoming door voorzitter

Er is een nieuw lid aanwezig: iedereen stelt zich voor en ook de verschillende werkgroepen worden voorgesteld.

Goedkeuring dagorde
De volgende items worden toegevoegd aan de dagorde: verkeersproblemen, varia: aantal opmerkingen van ouders.

Verslag vorige vergaderingen
Geen opmerkingen

Werkgroep Feest ( eetfestijn)

Er is een nieuw menu voor het eetfestijn: vol-au-vent en coq au vin ipv kalkoenrollade.

De opbrengst van het eetfestijn zal deels gaan naar de aankoop van een digitaal bord. Een deel zal ook gaan naar de aankoop van frigo’s om boterhammen koel te houden ( op vraag van ouders vorige oudercomité)

Kledij voor de helpers op het eetfestijn: zwart / wit met een fleurig rood accent.

Ook dit jaar sponsort mediamarket een aantal prijzen( notebook en strijkijzer) voor de tombola ( quizvraag) waarvoor ons oprechte dank . Er zullen ook nog een aantal prijzen aangekocht worden ( vb: GSM, MP-3 speler: dit wordt verder opgevolgd door Wim Verschatse). Deze quizvraag dit jaar is: hoelang heeft directeur Geert gefietst over het parcour voor het fietsexamen? De werkgroep verkeer gaat dit verder uitwerken.
De werklijst gaat rond. Ook dit jaar hebben we nood aan zeer veel helpende handen ( zowel de zaterdag als de zondag).

Er wordt een lange tijd gediscussieerd over het al dan niet bedanken van de helpende handen met gratis eten? De eindconclusie is: een vrijwilliger blijft een vrijwilliger: dwz. moet ook betalen voor zijn eten maar tijdens het werken mag die gratis drinken. Dit was in het verleden ook al zo maar blijkbaar was dit niet goed gecommuniceerd naar de helpers, want vele wisten dit niet. Dus dit jaar zal er op gelet worden dat dit duidelijk naar alle helpers wordt gecommuniceerd. De helpende handen op zaterdag krijgen broodjes met beleg en soep aangeboden.

Er moet nog eens goed nagedacht worden over het feit dat het steeds moeilijker wordt om helpende handen te vinden ( ook voor bakken van taarten). In de toekomst gaan kijken of we nog andere kanalen kunnen gebruiken om mensen aan te spreken. Nu kunnen we al proberen om zoveel mogelijk mensen persoonlijk aan te spreken.

Om een goede verloop van het eetfestijn te hebben, is het ook belangrijk dat alle helpers duidelijk communiceren wanneer ze met hun familie en vrienden willen eten.

De tekeningen voor het schoolkrantje zullen opnieuw aan de muur opgehangen worden.

Er was ook een opmerking over het uur van opruimen: rond 16.00 uur zal men beginnen ( niet daarvoor want er zijn dan nog een aantal mensen aan het eten.)

Evaluatie woensdag 1 september

Het werd opnieuw enorm geapprecieerd door de ouders. Maar de vraag is of dit niet voorbij gaat aan de oorspronkelijke doelstelling, nieuwe mensen warm maken voor het oudercomité, Het is meer een leuk samenzijn voor de ouders. Misschien moeten we nadenken om volgend jaar ons weer in de klassen te gaan voorstellen op het moment van de info-avond. Het koffie-moment zal alleszins blijven.

Schoolraad
Er is een kleine wijziging opgenomen in de infobrochure: het prijsverschil tussen de melk en de sapjes is weggewerkt.

Kalender
28/09: info-avond sneeuwklasssen voor de ouders van het derde en vierde leerjaar.
21/10 en 22/10: grootouderfeest en ouderfeest ( enkel voor de kleuters): veel helpende handen worden gevraagd voor deze 2 dagen.
17 /12: schoolfeest: rond het thema “ kerst”: later krijgen we daar nog uitleg over
19/03: culoo, info volgt
24/05: schoolreis

Pedagogische vragen en bedenkingen ouders

Parkeren op parking van school: het probleem blijft dat heel wat ouders ( grootouders) parkeren op school op het moment dat de school uit is. Wij moeten proberen om op een vriendelijke manier de ouders daarop aanspreken. Ook de school zelf is met dit probleem bezig.

De week van 21 september werd de poort ( schuifpoort) op slot gedaan om het probleem van de laatkomers op te lossen. Dan moeten ze bellen om binnen te geraken, maar er waren enkele problemen met kinderen die door de ouders ‘ te laat’ rap werden afgezet en die kinderen liepen terug naar de straat als ze zagen dat de poort op slot was.

Het braakliggend stuk zal omgebouwd worden tot parking en er zal een aparte toegang komen voor voetgangers en fietsers.

Er wordt ook nog eens geopperd om meer de voordeur ( langs de Hundelgemsesteenweg) te gebruiken ( zeker voor de kinderen van de lagere school)

Ook de wijkagent heeft medegedeeld wat op het gebied van parkeren op de stoep in de Baron Arthur Verhaegenlaan getolereerd wordt: er mag langs beide kanten van de straat geparkeerd worden en men mag zo’n 20tot 30cm op het voetpad staan.

Probleem met huiswerk in Vlerkopvang: daarover is blijkbaar al door Luc van de vlerkopvang met alle ouders met kinderen in de opvang gecommuniceerd. Bij problemen: Luc aanspreken.

Refterprobleem: Het probleem in de refter blijft bestaan ( vb kind uit lagere school schept zichzelf teveel op en moet blijven zitten tot zijn bord leeg is): de opvang onder de middag is zo goed mogelijk geregeld: de kleuterjuffen blijven in de refter tot 12 uur en Lieve ( van kinderopvang) doet de begeleiding van de kinderen die naar huis gaan, vanaf 12 uur komen Sandra, Lieve, Astrid en Tim ( vlerkopvang) om in de refter te helpen. Voor de lagere schoolkinderen neemt Sandra de verantwoordelijkheid in de refter en staat Jeaninne op de speelplaats. De kinderen van de lagere school scheppen zelf hun eten op dus ze moeten het nog leren om niet teveel op te scheppen.

Het jaarthema: gezonde levensstijl en het wekelijks fruitmoment wordt door alle kinderen heel goed nageleefd en geapprecieerd.

Anonieme vraag doorgekregen via de website: is het mogelijk om vegetarische warme maaltijden op school te geven? Antwoord van directeur Geert: op school is dit niet mogelijk maar op sneeuwklassen kan man wel kiezen voor een vegetarisch maal.

Vragen over beveiliging van de verslagen op de website: de verslagen blijken toch zeer afgeschermd te zijn en ook andere ouders van de school zijn geïnteresseerd in die verslagen; dit is natuurlijk een probleem van privacy: we komen overeen om een “ light versie” van het verslag ( zonder namen en zonder financiële gegevens) toegankelijk te maken voor alle ouders.

Er wordt nog eens de aandacht gevestigd op een belangrijke datum: inschrijving broers en zusjes ( geboortejaar 2009): van 4 okt tem 24 dec. De inschrijving voor niet-broers en niet-zussen ( geboortejaar 2009) start op maandag 24 januari om 8.30 uur.

Volgende vergadering OC
Maandag 11 oktober 2010 – 20u – leraarslokaal van de school

Verslaggeefster
Natalie

Reacties